020-7736842 premiumkeur@gmail.com

Funderingscode Amsterdam


Met de funderingscode geeft men de kwaliteit aan van de fundering van een huis of gebouw.

Funderingscode 1

De fundering is zeer goed, de fundering is nieuw of vernieuwd

Funderingscode 2

De fundering is goed, binnen 25 jaar is er geringe, maar acceptabele schade te verwachten.

Funderingscode 3

De fundering is redelijk, binnen 10 tot 15 jaar is er schade te verwachten.

Funderingscode 4

De fundering is slecht binnen 0 tot 10 jaar noodzakelijk herstel te verwachten.

Wat kost een funderingsonderzoek?  

Wat kost funderingsherstel in Amsterdam? 

Wilt u een funderingsonderzoek door ons laten uitvoeren klik dan op deze link

 

 

De funderingscode in de praktijk


Staar u niet blind op de funderingscode. Want de funderingscode is afgegeven op een bepaald moment. Dit kan 10 jaar geleden zijn, maar ook 20 jaar geleden. Door ouderdom neemt de draagkracht van een houten paalfundering meestal langzaam af. Met andere woorden met de jaren neemt de kwaliteit van de fundering af. Het huis krijgt alleen een funderingscode als er een 2e fase funderingsonderzoek heeft plaatsgevonden. Dit is een funderingsonderzoek waarbij de houten funderingspalen opgegraven zijn en de kwaliteit van de fundering door een funderingsexpert bepaald is. Dit funderingsonderzoek hoort volgens de F30 richtlijn uitgevoerd te worden. Met grote regelmaat voeren wij dit soort ingrijpende funderingsonderzoeken uit in Amsterdam. Lees een schokkend krantenartikel over makelaars die stiekem samenwerken met Perfectkeur

Wilt u een huis kopen in Amsterdam neem mij dan mee, want met speciale apparatuur kan ik de scheefstand van een woning of gebouw vrij exact bepalen en dat zegt veel over de kwaliteit van de fundering. U kunt zich als koper ontzettend vergissen want de voorgevel van een huis kan kaarsrecht staan. En er hoeft geen scheurtje in het metselwerk te zitten. Vanuit ervaring weet ik dat de voorgevel een vertekend beeld kan geven van over de bouwkundige kwaliteit van de fundering. Als je in de woning staat kunnen vloeren flink scheef lopen en het huis kan ook naar achteren zakken. Om tot een goed oordeel te kunnen komen over de kwaliteit van de fundering moet zowel de voorgevel als achtergevel en alle vloeren door middel van een vloerwaterpassing gecontroleerd worden. Laat u geen zand in de ogen strooien door de makelaar die u een verouderd funderingsrapport van 10 jaar geleden geeft, want door diverse oorzaken kan de fundering inmiddels flink verslechterd zijn. Wilt u een huis in Amsterdam gaan splitsen dan bent u verplicht om een 2e fase funderingsonderzoek uit te laten voeren. Als de fundering een funderingscode 3 of 4 krijgt, dient de gehele fundering vernieuwd te worden. Als uit het funderingsonderzoek blijkt dat het huis een funderingscode 2 krijgt dan hoeft u de fundering niet te vernieuwen en dat scheelt u natuurlijk zomaar tussen € 200.000 – € 300.000. Neem contact met ons op voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek, wij hebben alle kennis en ervaring om u goed te helpen. Gaat u de fundering vernieuwen, een aanbouw plaatsen, of een muurdoorbraak maken laat dan altijd een nulmeting oftewel een bouwkundige vooropname uitvoeren. U kunt Premiumkeur inhuren voor een nulmeting Bel 020-

 

Een onafhankelijk funderingsadvies is goud waard.


Enige tijd geleden heeft Fred ons uitstekend bijgestaan. Ten eerste heeft hij een vrijstaand huis met een uitbouw gekeurd waarvan tijdens de keuring bleek dat de fundering niet in orde was. Naar aanleiding daarvan hadden we een voorlopig koopcontract getekend met een extra clausule in verband met de funderingsproblemen en de daar aan verbonden kosten. De verkopende makelaar en eigenaar gaven aan dat het slechts € 10.000 zou kosten om dit te herstellen en na later bleek waren de geschatte herstelkosten € 110.000. Wij hebben door de clausule aanbevolen door Fred het voorlopige koopcontract kunnen laten vervallen. Het tweede huis waar ons oog op viel, heeft Fred ook gekeurd en met wat onderhoudstechnische opmerkingen hebben we dit huis aangekocht en daar wonen we nu zonder noemenswaardige problemen. Dank aan Fred voor zijn deskundige ondersteuning in deze. We bevelen Fred zeker aan.

Laat u niet misleiden door de makelaar en huur Premiumkeur in


Fred Tokkie heeft ons behoed voor het kopen van een “droompand” met een nachtmerrie. De fundering was niet goed, schatting makelaar: 60.000 euro. Fred wist snel en overtuigend voor te rekenen dat dit 170.000 euro zou worden, al snel een jaar duurt, met risico van al dan niet blijvende ruzie met de buren, processen, enz.

We hebben geen bod uitgebracht en zijn Fred heel erg dankbaar. Aardige vent, recht voor zijn raap!

Meetbout
Funderingsonderzoek
Funderingsgebrek
Gebrekkige fundering

Wij hebben veel ervaring met monumentale grachtenpanden


Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed voor een aankoop aan de Prinsengracht waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.

We defend your interests


As advertised, Premiumkeur performed a thorough inspection and directly fed back all findings to us (buyers). Without access to inspect the foundation, they performed level measurements to assess potential issues. The inspection highlighted possible issues with the foundation, which was thoroughly discussed with us. Upon following up over the next days, it turned out that the foundation was (luckily) replaced 12 years ago. All the measured values and findings were spot on with old inspection reports. Premiumkeur even looked at the new foundation drawings and provided feedback to us. Definitely recommend using Premiumkeur as they will tell you what you need to hear and not just what you want to hear.

Bij de aankoop van ons huis hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig adviseur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit.

Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.

De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.

Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.

Kwamen via zovele goede berichten en reviews bij Fred Tokkie terecht! Eigenlijk wilden wij zelf onze fundering gaan laten onderzoeken en hij heeft ons eigenlijk verder onderwezen over wat daar allemaal bij komt kijken. Zijn adviezen en indicaties zijn voor ons heel waardevol gebleken en wij zullen Tokkie zeker gaan inschakelen wanneer we concretere plannen hebben en ook voor verdere begeleiding en of bouwkundig onderzoek. Fred Tokkie is een zeldzaam exemplaar en moet gekoesterd en gewaardeerd worden en we zijn blij dat we met hem in contact zijn gekomen. Dank! Christa en Yvon

Funderingscode 3
Funderingscode 4
Funderingscode 2
De Amsterdamse funderingsexpert

Gisteren hebben wij ons (toekomstige) huis laten keuren door Fred. In Amsterdam heb je natuurlijk veel oude panden, waardoor ik de bouwkundige keuring als het belangrijkste obstakel tot de koop zag. We hebben speciaal voor Premiumkeur gekozen omdat zij de enigen zijn die iets over de fundering zeggen, en het is fijn om een onafhankelijk iemand te kiezen. Toen we aankwamen bij de keuring had Fred al een lintvoegmeting van de voorkant gedaan en wisten we meteen dat dat in ieder geval kaarsrecht stond. Als je de filmpjes op de site kijkt weet je dat Fred enorm kritisch is – maar als Fred het huis goedkeurt dan weet je zeker dat het ook echt goed is. Bij ons vele complimenten over de staat van onderhoud en de kwaliteit van de verbouwing aan de huidige bewoner en kritische vragen die zij goed kon beantwoorden. De aanwezige van de verkoopmakelaar was erg onder de indruk dat Fred het dak op klom, dat had ze nog nooit gezien. Bij ons waren de aankoop- en verkoopmakelaar zeer welwillend tegenover Premiumkeur, maar ik kan me voorstellen dat als je een lijken in de kast hebt je Fred niet binnen wilt. Wij zijn enorm gerustgesteld en tevreden met deze fijne keuring. Voor ons is de koop geslaagd! Heel erg bedankt Fred!

Op het moment dat je het idee hebt dat er iets mis is met de fundering ga je op Google kijken om antwoorden te vinden. Ik kwam al snel uit bij Bouwkundige keuring Amsterdam. Waarschijnlijk omdat ik zelf in Amsterdam woon sprak zijn website mij aan.
Na wat mail contact zijn wij gaan bellen omdat ik een hoop vragen had over mijn fundering.
Ik heb op meerderen momenten uitvoerig contact gehad over de situatie bij ons thuis.
Waarop Fred Uiteindelijk zelf besloot langs te komen bij ons. Dit heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren. Naast het feit dat Fred alle tijd heeft vrij gemaakt om ons goed te helpen heeft die ook het juiste advies gegeven. Hierdoor hebben wij nu een hoop meer grip op de situatie dan hiervoor. Je vervangt immers niet elke week je fundering.

 

Zoek je dus iemand met verstand van zaken dan ben je bij Fred aan het juiste adres. Van mij krijgt die een 5 ster op Google!

Voor ons was Fred degene die ons echt zekerheid kon geven bij het kopen van ons huis. Fundering en balken in de kruipruimte inspecteerde hij voor ons. Hij nam de tijd om het grondig uit te leggen en kon daarbij een kostenraming maken. Op deze manier konden we met een gerust hart onze koop door laten gaan. Dankjewel Fred, we zullen je zeker aanbevelen.

Op het moment dat je het idee hebt dat er iets mis is met de fundering ga je op Google kijken om antwoorden te vinden. Ik kwam al snel uit bij Fred Tokkie van Premiumkeur. Waarschijnlijk omdat ik zelf in Amsterdam woon sprak zijn website mij aan.
Na wat mail contact zijn wij gaan bellen omdat ik een hoop vragen had over mijn fundering.
Ik heb op meerderen momenten uitvoerig contact gehad over de situatie bij ons thuis.
Waarop Fred Uiteindelijk zelf besloot langs te komen bij ons. Dit heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren. Naast het feit dat Fred alle tijd heeft vrij gemaakt om ons goed te helpen heeft die ook het juiste advies gegeven. Hierdoor hebben wij nu een hoop meer grip op de situatie dan hiervoor. Je vervangt immers niet elke week je fundering.

 

Zoek je dus iemand met verstand van zaken dan ben je bij Fred aan het juiste adres. Van mij krijgt die 5 sterren op Google!