020-7736842 premiumkeur@gmail.com
De Amsterdamse funderingsexpert

Meetbouten Amsterdam


Het aanbrengen van meetbouten op o.a. de buitengevel is een zeer voordelige manier om de fundering van het huis over een langere periode te monitoren.

Wat kost het plaatsen van meetbouten?

Het plaatsen van meetbouten kost € 899 inclusief btw en een herhalingsmeting die gemiddeld 1 × per jaar uitgevoerd wordt € 499 inclusief btw. Bel 020-7736842 om meetbouten te laten plaatsen. Gemiddeld plaatsen wij acht meetbouten op een gebouw of woning. De meetbouten worden niet alleen aan de buitenzijde van de woning geplaatst maar ook in de woning. (in de linker en rechter bouwmuur)

U weet u al binnen 1 jaar of de fundering van uw huis in orde is of niet. Met meetbouten wordt de zakkingssnelheid van een huis bepaald. De meetbouten registeren nauwkeurig elke verzakking in tienden van een millimeter nauwkeurig.

Meetbouten (roestvast stalen boutjes met een doorsnede van 6 mm) zijn op ongeveer een halve meter van het maaiveld geplaatst in de gevel.
Meetbouten worden door een door ons ingehuurd bedrijf aangebracht.

Het plaatsen van een meetbout heeft geen nadelig gevolgen voor het huis. Er wordt slechts een klein gaatje van 6 mm in een gevelsteen geboord.

De meetbouten worden ten opzichte van een vast punt ‘ingemeten’, zodat de hoogte vastgesteld kan worden. De eerste meting, de zogenaamde nulmeting, is het uitgangspunt voor het beoordelen van eventuele (ver)zakkingen. In principe zijn sindsdien drie herhalingsmetingen uitgevoerd. Het verschil tussen de nulmeting en de herhalingsmeting is een maat voor het zettingsgedrag en de exacte zakkingssnelheid.

 

 

Zitten er meetbouten op de voorgevel?


Makelaars overhandigen u vaak oude funderingsrapporten en oude meetbout gegevens van meer dan 10 jaar geleden. Aan deze oude meetbout gegevens heeft u niets en u mag hier ook absoluut niet op vertrouwen. En dat geldt ook voor oude funderingsonderzoeken en rapportages. Vertrouw niet te veel op makelaar, want zijn enige doel is een huis verkopen en zijn courtage en bonus veilig te stellen. Een schadepost van gemiddeld € 300.000 bij een woning van gemiddeld 70 m²  (kadastraal oppervlak). U kunt bij ons terecht voor een funderingsonderzoek. Lees een schokkend krantenartikel in De Groene Amsterdammer over makelaars die stiekem samenwerken met Perfectkeur

Wat kost een funderingsonderzoek?

Bij veel huizen zijn er alleen maar meetbouten op de voorgevel geplaatst. Dit geeft u een onvolledig en vertekend beeld over de kwaliteit van de fundering. Want alleen de voorgevel wordt gemeten terwijl een huis ook een achtergevel en een linker bouwmuur en rechter bouwmuur heeft. Alleen als op alle muren meetbouten zijn geplaatst krijgt u volledig beeld over de zakkingssnelheid van een huis. En alleen dan kan een gefundeerde conclusie getrokken worden over de kwaliteit van de fundering. Bij de gemeente Amsterdam zijn veel oude meetbout gegevens te vinden, maar geen recente meetbout gegevens. De gemeente is opgehouden met het bijhouden van deze meetbout gegevens. De enige manier om een gefundeerde conclusie te trekken is als elk jaar acht meetbouten opnieuw ingemeten worden. Want alleen dat biedt zekerheid. Wij werken veel voor de kleine Amsterdamse vereniging van eigenaren. We zijn gespecialiseerd in het maken van meerjarenonderhoudsplan een en we zijn het enige bedrijf in heel Nederland dat tijdens de inspectie van een meerjarenonderhoudsplan ook een funderingsonderzoek kan uitvoeren. Dit is toch de grootste kostenpost waar u als vereniging van eigenaren mee geconfronteerd kunt worden. Als u een meerjarenonderhoudsplan laat maken door een van onze concurrenten wordt er nooit een onderzoek naar de fundering gedaan. Een goede reden om het bedrijf Premiumkeur in te schakelen bij het maken van een grondig meerjarenonderhoudsplan waardoor u een nog beter en completeer beeld krijgt over de te verwachten onderhoudskosten.  We adviseren vereniging van eigenaren in Amsterdam als er vragen zijn over de fundering en in veel situaties bevelen we een aanvullend funderingsonderzoek aan of het plaatsen van meetbouten. Heeft u vragen over het plaatsen van meetbouten neem dan contact met Premiumkeur op.

Funderingsonderzoek
Meetbout
Funderingsgebrek
lintvoegmeting

Op het moment dat je het idee hebt dat er iets mis is met de fundering ga je op Google kijken om antwoorden te vinden. Ik kwam al snel uit bij Fred Tokkie van het bedrijf Premiumkeur. Waarschijnlijk omdat ik zelf in Amsterdam woon sprak zijn website mij aan.
Na wat mail contact zijn wij gaan bellen omdat ik een hoop vragen had over mijn fundering.
Ik heb op meerderen momenten uitvoerig contact gehad over de situatie bij ons thuis.
Waarop Fred Uiteindelijk zelf besloot langs te komen bij ons. Dit heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren. Naast het feit dat Fred alle tijd heeft vrij gemaakt om ons goed te helpen heeft die ook het juiste advies gegeven. Hierdoor hebben wij nu een hoop meer grip op de situatie dan hiervoor. Je vervangt immers niet elke week je fundering.

 

Zoek je dus iemand met verstand van zaken dan ben je bij Fred aan het juiste adres. Van mij krijgt hij een 5 sterren review op Google!

Voor ons was Fred degene die ons echt zekerheid kon geven bij het kopen van ons huis. Fundering en balken in de kruipruimte inspecteerde hij voor ons. Hij nam de tijd om het grondig uit te leggen en kon daarbij een kostenraming maken. Op deze manier konden we met een gerust hart onze koop door laten gaan. Dankjewel Fred, we zullen je zeker aanbevelen.

As advertised, Premiumkeur performed a thorough inspection and directly fed back all findings to us (buyers). Without access to inspect the foundation, they performed level measurements to assess potential issues. The inspection highlighted possible issues with the foundation, which was thoroughly discussed with us. Upon following up over the next days it turned out that the foundation was (luckily) replaced 12 years ago. All the measured values and findings were spot on with old inspection reports. Premiumkeur even looked at the new foundation drawings and provided feedback to us. Definitely recommend using Premiumkeur as they will tell you what you need to hear and not just what you want to hear.

Vanwege de aankoop van een huis in Amsterdam heeft Fred voor ons de bouwkeuring uitgevoerd. Op korte termijn (binnen enkele dagen) lukt dit al. Zeer grondig te werk gegaan, meting verricht en tot op het dak geweest. Ook werd goed advies gegeven over de staat van de fundering. Bij elkaar waardevolle informatie en absoluut noodzakelijk voor het maken van de juiste keus. Ook na de keuring werden we met onze vragen n.a.v. het bouwkundig rapport goed geholpen. top!

Fred is door ons meerdere keren ingeschakeld voor bouwkundige en installatietechnische inspecties en wij zullen dat bij een volgende gelegenheid weer doen. Hij is snel, kritisch, zorgvuldig en deskundig voor vragen van dak tot en met fundering. Zijn rapportages zijn helder en verduidelijkt met foto’s. Hij kan een luis in de pels zijn voor makelaars en verkopers die woningen aanbieden zonder de (verborgen) gebreken eerlijk te communiceren en voor aannemers bij een oplevering.

Gisteren hebben wij ons (toekomstige) huis laten keuren door Fred. In Amsterdam heb je natuurlijk veel oude panden, waardoor ik de bouwkundige keuring als het belangrijkste obstakel tot de koop zag. We hebben speciaal voor Premiumkeur gekozen omdat zij de enigen zijn die iets over de fundering zeggen, en het is fijn om een onafhankelijk iemand te kiezen. Toen we aankwamen bij de keuring had Fred al een lintvoegmeting van de voorkant gedaan en wisten we meteen dat dat in ieder geval kaarsrecht stond. Als je de filmpjes op de site kijkt weet je dat Fred enorm kritisch is – maar als Fred het huis goedkeurt dan weet je zeker dat het ook echt goed is. Bij ons vele complimenten over de staat van onderhoud en de kwaliteit van de verbouwing aan de huidige bewoner en kritische vragen die zij goed kon beantwoorden. De aanwezige van de verkoopmakelaar was erg onder de indruk dat Fred het dak op klom, dat had ze nog nooit gezien. Bij ons waren de aankoop- en verkoopmakelaar zeer welwillend tegenover Premiumkeur, maar ik kan me voorstellen dat als je een lijken in de kast hebt je Fred niet binnen wilt. Wij zijn enorm gerustgesteld en tevreden met deze fijne keuring. Voor ons is de koop geslaagd! Heel erg bedankt Fred!