020-7736842 premiumkeur@gmail.com

Wat kost funderingsherstel?


Wat kost funderingsherstel? Bij het kopen van een huis in Amsterdam is het verstandig om een 100% onafhankelijke funderingsexpert mee te nemen. Vermijd bedrijven die de makelaar u aanbeveelt, aangezien zij geen funderingsonderzoek uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. Premiumkeur is het enige bedrijf in Nederland dat ook een aanvullend funderingsonderzoek uitvoert. Hierdoor worden bouwkundige en financiële risico’s blootgelegd en wordt u beschermd tegen een kostbare miskoop met hoge kosten achteraf. Let op: als mede-eigenaar van een appartementencomplex moet de VvE bijdragen aan funderingsherstel, wat financiële gevolgen heeft voor alle leden. De kosten voor funderingsherstel in Amsterdam bedragen € 2000 – € 2500 per vierkante meter. Naast de funderingsvernieuwing, zijn er ook kosten verbonden aan de verbouwing van de begane grondetage. Voeg daar nog eens € 2000 – € 2500 per m² aan toe. Vergeet niet de omgevingsvergunning en andere zaken die nog eens € 10.000 – € 15.000 kunnen kosten.

Wat kost het onderkelderen van een woning in Amsterdam?


Het herstellen van de fundering van een huis is een bouwkundige heftige ingreep waarbij veel overlast veroorzaakt wordt. Als u een kelder onder uw huis wilt laten maken, het onderkelderen van een huis in Amsterdam kost u minimaal € 2500 – € 3000 per vierkante meter. En de verbouwing van de kelder kost minimaal € 1500 – € 2500 per vierkante meter. Waarom is dit zo duur? Als je in een kelder wilt maken onder een huis zul je heel veel grond moeten afvoeren, veel grond in Amsterdam is ernstig vervuild en zal dus per vrachtwagen afgevoerd moeten worden. En dit kan u ook nog eens € 30.000 extra gaan kosten Het uitgraven en het afvoeren van deze vervuilde grond is kostbaar en arbeidsintensief. Bovendien dient de kelder waterdicht te zijn en dit bereik je alleen door een dikke betonnen waterdichte constructie. De betonnen wand is gemiddeld 30-35 cm dik over de volle breedte van de kelder en dit betekent dat je veel vloeroppervlak in de kelder verliest vanwege deze dikke betonnen wand. Gaat u funderingsherstel uitvoeren laat dan altijd een nulmeting oftewel een bouwkundige vooropname uitvoeren. U kunt ons bellen voor het uitvoeren van een nulmeting 020-7736842

Samengevat kost het vernieuwen een huis van ongeveer 80 m² u dus ruim 300.000 euro. De doorlooptijd van funderingsherstel plus de verbouwing van het huis ligt gemiddeld tussen de zes en acht maanden. Dit betekent dat de bewoner op de begane grond verhuisd moet worden en voor een periode van ongeveer acht maanden een huurwoning moet vinden. Gedurende deze periode moet de inboedel van de bewoner op de bel-etage opgeslagen worden en dit kost ook geld. Inclusief verhuiskosten zal dit al snel € 20.000 kosten. Heeft u een woning gekocht op de bel-etage dan betekent dit dat u na de koop pas over een jaar in uw woning kan gaan wonen. En dit betekent dat u 12 maanden lang dubbele hypotheeklasten heeft. En tijdens funderingsherstel zult u een woning moeten huren of u nu oude woning blijven wonen, totdat het funderingsherstel en de verbouwing helemaal klaar is. Gedurende deze periode moet de inboedel opgeslagen worden en dit kost ook geld. Leer alles over de betekenis van de funderingscode

kosten funderingsherstel
kosten funderingsherstel Amsterdam
funderingsherstel Amsterdam
Kelderbouw Amsterdam

De inspecteurs van Premiumkeur zijn kelder specialisten


Wij waren in de eindfase voor een beslissing voor mogelijke aankoop van een souterrain in oud grachtenpand pand in Amsterdam gekomen, en zochten naar een onafhankelijke bouwkundige keuring. Via een zoekactie op internet kwamen we terecht bij Fred van Premiumkeur, die goede recensies had. Wij namen contact op met Fred die gelukkig op zeer korte termijn voor ons beschikbaar was voor de keuring. De uitgebreide keuring met uitleg van Fred ter plaatse en het rapport dat wij de dag erna al kregen was de basis voor ons besluit om af te zien van onze aankoop, dit aangezien de keuring en het rapport een goed inzicht gaven van de niet direct zichtbare staat van het souterrain die extra werk en kosten zou mee brengen om het goed in orde te krijgen. We zijn blij dat Fred ons een duidelijk inzicht heeft gegeven en kunnen Fred aanbevelen.

De inspecteurs van Premiumkeur zijn betrouwbaar en betrokken


Voor een aankoop in Amsterdam kwamen via internet terecht bij Fred van Premiumkeur BV.
Op kort termijn stond Fred keurig op tijd bij de aangegeven locatie.
Fred heeft een professionele keuring gedaan, en er waren in zijn opzicht te veel mankementen en punten waarvoor verbetering nodig zou zijn.
wij hebben met zijn rapport de verkoper veel van deze punten kunnen laten oplossen.
De verkopende partij was totaal niet blij met de door ons aangewezen persoon Fred.
Dit gezien Premiumkeur onafhankelijk is en opkomt voor de kopende partij. Geen deals maakt met makelaars en verkopers. Ik zou te allen tijde bij elke aankoop van een huis of woning Fred, zijn advies volgen en door Premiumkeur een keuringsrapport laten maken.
Hij is eerlijk en oprecht, en had uiteindelijk in alles gelijk.

Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk funderingsonderzoek


Vrijstaand jaren ’30 huis in Noord, scheuren in beide zijgevels, verkopend makelaar die schermt met een keuringsrapport van de firma Perfectkeur waarin veel mankementen staan, maar niks staat over een potentieel funderingsgebrek… dat betekent maar 1 ding: Fred Tokkie bellen.

Fred had het huis al eens eerder bekeken voor een potentiële klant die op het laatste moment afhaakte. Hij wist me tijdens ons eerste telefoongesprek reeds te melden dat er informatie achter wordt gehouden door de verkopende partij. Er is namelijk een peilbuis aanwezig naast de gevel, wat erop duidt dat er waarschijnlijk al twijfels waren over de grond en fundering.

Deze twijfels worden weggenomen na een lintvoegmeting: het woonhuis is zowel naar voren als naar rechts goed verzakt. Funderingsherstel wordt door Fred op 125k geschat, dit hebben we meegenomen in ons bod (wat natuurlijk niet geaccepteerd werd).

Ik kan iedereen aanraden om contact op te nemen met Fred als je twijfelt over de staat van een nog aan te kopen object. Zijn rapport is duidelijk en binnen enkele dagen klaar en geeft je meer zekerheid of en hoeveel je kunt bieden.

Blijf uit de buurt van de bedrijven die de makelaar aanbeveelt


Bij de aankoop van ons huis hebben wij een bouwkundige keuring laten uitvoeren door de bouwkundig adviseur die onze makelaar had aangeraden. Daar kwam niets zorgwekkends uit.

Afgelopen december bleek dat er sprake was van ernstige vochtproblemen in het souterrain. Omdat wij niet begrepen wat de oorzaak van deze problemen was, hebben wij Fred Tokkie ingeschakeld. Hij constateerde meteen dat de pomp die in het souterrain was geïnstalleerd een grondwaterpomp was en wees ons erop dat dit een enorme red flag was, omdat dit altijd betekent dat er sprake is van vochtoverlast. Ook wees hij ons op allerlei oude sporen van vochtproblematiek. De vochtproblematiek is bij ons dermate ernstig dat er een kelderbak gemaakt moet worden, waarbij ook de fundering moet worden aangepakt.

De bouwkundige die wij bij aankoop op advies van onze makelaar hadden ingeschakeld, had dit natuurlijk moeten zien, maar heeft hier bij ons helemaal geen melding van gemaakt.

Fred heeft ons enorm geholpen met zijn expertise en praktische tips. Een volgende keer schakelen we zeker Fred in en niet een bouwkundige die afhankelijk is van een makelaar om aan opdrachten te komen, zoals degene die wij hadden ingeschakeld. Die heeft er immers belang bij om zo min mogelijk gebreken te melden en de herstelkosten te bagatelliseren, zodat de koop doorgang kan vinden.

Wij hebben veel ervaring met Grachtenpanden


Fred al meerdere keren ingeschakeld voor keuringen. Snel, betrouwbaar en eerlijk. Hij heeft ons recent behoed voor een aankoop aan de Prinsengracht waarbij we de facto alleen de grond zouden kopen. Pand verkeerde in zeer slechte staat, fundering moest vernieuwd worden en er waren vochtproblemen. Verkopend makelaar was op de hoogte maar probeerde dit te verhullen. Fred heeft ons geïnformeerd over het (enorme) te verwachten kostenplaatje, maar ook tijdspad dat een eventuele verbouwing in beslag zou nemen. Uiteraard zijn niet alle bouwtechnische bevindingen onoverkomelijk, maar in dit geval wel.

100 % onafhankelijk funderingsadvies


Dankzij Fred konden we realistisch kijken naar het huis dat we wilden gaan kopen. De makelaar had ons ervan verzekerd dat het huis in orde was en gezien wij verliefd waren en het onze eerste huis zou worden wilden we dit maar al te graag geloven. Het werd tijdens de keuring al heel snel duidelijk dat dit absoluut niet het geval was. De fundering was niet in orde, al het houtwerk volledig verrot en het hele huis was verzakt. Het kan niet anders zijn geweest dat de makelaar hiervan op de hoogte was, en we hadden hem zonder een onafhankelijke bouwkundige keurder gewoon geloofd. Fred heeft ons laten zien waar we op moesten letten voor de volgende keren dat we een huis gingen bekijken en inmiddels is het gelukt, mét bouwkundige keuring van Premiumkeur (we kregen met het uitgebreide rapport nog een fors bedrag van de aankoopprijs af). Ik raad iedereen Fred en Bo aan, als wij het eerstgenoemde huis hadden gekocht waren de financiële gevolgen voor ons niet te overzien geweest. In een zoektocht van 9 maanden waren Fred en Bo de eersten die volledig eerlijk en transparant tegen ons waren en echt en oprecht hielpen. Hartelijk dank Fred en Bo, ik geef jullie gegevens aan iedereen die een huis zoekt door, en bij een volgende aankoop gaan we ook zeker weer met jullie in zee. We wensen jullie veel succes in de strijd tegen malafide makelaars en keurders! Met hartelijke groet, Robin en Bas

Scheuren onderzoek Amsterdam
scheuren onderzoek
fundering vernieuwen
Funderingsgebrek

De inspecteurs van Premiumkeur zijn deskundig en betrouwbaar


Onze VVE in de binnenstad van Amsterdam heeft bijna twee jaar geleden Premiumkeur ingehuurd voor een bouwkundige inspectie n.a.v scheuren. Al bij aankomst kon hij aan de buitenkant zien hoe ons pand naar twee kanten toe zakt, wat wij zelf nog helemaal niet doorhadden. Met dat waarnemingsvermogen en die deskundigheid nam hij ons mee door het pand en kon ons al veel vertellen en laten zien, ondersteund door professionele metingen. Alles stond ook helder in het rapport dat we daarna kregen. We wisten toen weer hoe we er voor stonden met fundering, dak, balkons, en het pand in het algemeen. Voor de fundering laten we nu elk jaar meten hoe snel de verzakking gaat, en ook daarin was Fred behulpzaam bij het interpreteren van de meetgegevens.
Fred is niet verbonden aan aannemers of funderingsherstellers en dat maakt hem echt onafhankelijk. Hij is er ook niet op uit om uit elke opdracht zo veel mogelijk geld te halen, en hij is helder in zijn prijzen. Dit werk is zijn passie en dat straalt hij in alles uit. Aardige man ook nog.
Door zijn betrouwbaarheid, kundigheid, onafhankelijkheid en enthousiasme zou ik hem zeker willen aanbevelen aan alle eigenaren die willen weten wat er op de korte en langere termijn nodig is aan onderhoud voor hun pand en op welke kosten ze ongeveer moeten rekenen.

Een funderingsonderzoek kan u heel veel geld opleveren


Wat een geweldig positieve ervaring. Premiumkeur heeft heel veel ervaring in bouwkundige zaken en funderingen. Fred denkt daarnaast ook mee in de aankoop (wat resulteerde een fors lagere koopprijs) en hoe de verbouwing daarna goed aangepakt kan worden. En alles op een fijne, no-nonsense manier. Heel erg bedankt Fred!