020-7736842 premiumkeur@gmail.com

Hoeveel kost een funderingsonderzoek?


Hoeveel kost een funderingsonderzoek?. Wat kost het om de fundering van het huis waar u woont of wat u wilt gaan kopen te laten onderzoeken. Er zijn twee soorten funderingsonderzoek. Een 1e fase funderingsonderzoek en dit 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw. En dit funderingsonderzoek wordt vaak gebruikt bij de aankoop van een nieuwe woning, of als mensen zich zorgen maken over bouwkundige staat van de fundering. Bij een 1e fase funderingsonderzoek wordt door middel van een lintvoegmeting en een vloerwaterpassing de scheefstand van een huis bepaalt. Door deze metingen zal duidelijk worden of het huis verzakt is en in welke mate. Als u geen expert bent zult u dat niet altijd met het blote oog kunnen zien dat een huis verzakt is. Met speciale apparatuur wordt de scheefstand van de woning bepaalt. We zijn het enige bedrijf in heel Nederland dat tijdens de bouwkundige keuring ook een aanvullend onderzoek voor u kunnen uitvoeren. De makelaar zal bij voorkeur u drie bedrijven proberen aan te bevelen die de keuring voor u kunnen uitvoeren, maar besef goed dat geen van deze drie bedrijven een funderingsonderzoek voor u uitvoert tijdens de bouwkundige keuring. Dit is natuurlijk ideaal voor de makelaar als hij een huis met de gebrekkige fundering wil verkopen en dit onder de pet we houden. Nu snapt u waarom de makelaar u deze bedrijven aanbeveelt. De kans is groot dat als eenmaal in het huis woont er achter komt dat de fundering niet in orde is. Mijn naam is Fred Tokkie en ik ben van het bedrijf Premiumkeur. Wij werken nooit voor makelaars zodat er ook geen enkele kans is op belangenverstrengeling. U wordt volledig eerlijk geïnformeerd over de bouwkundige staat van de woning die u wenst aan te kopen en de fundering. Wij leggen de risico’s voor u bloot zodat u precies weet wat er gaat kopen. Het biedt u natuurlijk ook de mogelijkheid om van het huis af te zien. Neem contact op met ons voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek. Een 1e fase funderingsonderzoek is een bescheiden investering om grote financiële risico’s af te wenden. Lees een schokkend krantenartikel over makelaars die stiekem samenwerken met Perfectkeur

Hoeveel kost een 2e fase funderingsonderzoek?


Een 2e fase funderingsonderzoek kost ongeveer € 3000. Dit onderzoek wordt vaak uitgevoerd als men een huis of gebouw wil splitsen. Dit is een vrij heftig funderingsonderzoek want er wordt een groot gat in de keldervloer of op de bel-etage gemaakt. Het is een gat van ruim 2.5 meter diep. En dat veroorzaakt natuurlijk veel schade aan het gebouw of de woning en veroorzaakt ernstige overlast. Het graafwerk voeren we niet zelf uit. We zullen dit wel voor u kunnen regelen, maar u kunt ook zelf een partij zoeken die dit gat voor u kan graven. Het graven van een inspectieput kost gemiddeld € 3.500. De inspectieput graven besteden we meestal uit aan een gespecialiseerd bedrijf. Als de gemeente Amsterdam eist dat we ook nog houtmonsters moeten nemen van de funderingsconstructie zal het tweede fase funderingsonderzoek nog ongeveer € 700 duurder worden. Dit is een gemiddeld bedrag. De houtworm worden onderzocht door een laboratorium die hierin gespecialiseerd is. Houtmonsters worden genomen om de bacteriële aantasting van de houten paalfunderingen te onderzoeken. Het tweede fase funderingsonderzoek wordt uitgevoerd volgens de F3O richtlijn. Dit is een uniforme methode om een houten paalfundering te onderzoeken. We zijn 100% onafhankelijk en zullen we nooit bedrijven aanbevelen die het funderingsherstel voor u kunnen uitvoeren zodat u zeker weet dat er geen dubbele pet op hebben. Premiumkeur garandeert u 100% onafhankelijkheid.

kosten funderingsherstel
kosten funderingsherstel Amsterdam
funderingsherstel Amsterdam
Kelderbouw Amsterdam

Een onafhankelijk advies is goud waard


Dankzij Fred konden we realistisch kijken naar het huis dat we wilden gaan kopen. De makelaar had ons ervan verzekerd dat het huis in orde was en gezien wij verliefd waren en het onze eerste huis zou worden wilden we dit maar al te graag geloven. Het werd tijdens de keuring al heel snel duidelijk dat dit absoluut niet het geval was. De fundering was niet in orde, al het houtwerk volledig verrot en het hele huis was verzakt. Het kan niet anders zijn geweest dat de makelaar hiervan op de hoogte was, en we hadden hem zonder een onafhankelijke bouwkundige keurder gewoon geloofd. Fred heeft ons laten zien waar we op moesten letten voor de volgende keren dat we een huis gingen bekijken en inmiddels is het gelukt, mét bouwkundige keuring van Premiumkeur (we kregen met het uitgebreide rapport nog een fors bedrag van de aankoopprijs af). Ik raad iedereen Fred en Bo aan, als wij het eerstgenoemde huis hadden gekocht waren de financiële gevolgen voor ons niet te overzien geweest. In een zoektocht van 9 maanden waren Fred en Bo de eersten die volledig eerlijk en transparant tegen ons waren en echt en oprecht hielpen. Hartelijk dank Fred en Bo, ik geef jullie gegevens aan iedereen die een huis zoekt door, en bij een volgende aankoop gaan we ook zeker weer met jullie in zee. We wensen jullie veel succes in de strijd tegen malafide makelaars en keurders! Met hartelijke groet, Robin en Bas

Bel Premiumkeur voor een 100 % onafhankelijk advies


Voor de aankoop van een – zo op het eerste gezicht – prima huis in Amsterdam maakten wij gebruik van de diensten van Premiumkeur. Met professionele metingsapparatuur, een vakkundige blik, doortastende aanpak (ook de kruipruimte en het dak werden meegenomen) en een eerlijk, transparant verhaal (over wat niet, maar ook over wat wél bouwtechnisch in orde was), bleek dat er toch meer gebreken waren dan wij aanvankelijk hadden ingeschat. Als gevolg van de verwachte, extra kostenposten en funderingsproblematiek hebben we uiteindelijk van de koop afgezien. Het gaat om een serieuze aankoop en hoge bedragen, dus het was heel fijn een onafhankelijke(!) en betrouwbare bouwkundige partij als jullie in de hand te hebben genomen. Volgende keer zeker weer, veel dank!

Een onafhankelijk advies kan veel geld opleveren


Premiumkeur is ingeschakeld om een specifieke funderingscheck te doen op een aan te kopen pand (fase 1 check, ofwel dat wat zonder graafwerk gedaan kan worden). Dit vanwege een forse geconstateerde scheur in een buitenmuur.
Fred heeft de check (uitgebreide keuring) uitgevoerd en ik kan er een paar dingen over zeggen:
– er is een serieus funderingsprobleem geconstateerd dat bestaat met dit pand en het buurpand.
– optie was om van de koop af te zien, maar betere optie in dit geval was de verkoopprijs omlaag. Dit is uiteindelijk in redelijkheid met de verkopende partij overeengekomen
– dit heeft een enorme onverwachte kostenpost/ verrassing voor later bespaard
– van Premiumkeur heb ik hierbij zeer goed, praktisch en rechttoe rechtaan advies gehad. Wat kan er wel, wat kan er niet, wat betekent het technische probleem, en welke opties zijn er voor toekomstig herstel. Erg nuttig, inzichtelijk en begrijpelijk, geeft precies het inzicht om tot een goed besluit te komen.
– Fred heeft gelijk ook een deel van de door een ander bedrijf uitgevoerde bouwtechnische keuring overgedaan, daarvan kan ik zeggen dat dit is zoals een keuring uitgevoerd moet worden. Hij maakt er gen oppervlakkige keuring van, maar zorgt dat hij overal goed bij kan, klimmen als het moet, loszittende delen goed inspecteren, eigenlijk zoals het door een bouwkundig vakman gewoon hoort, maar ik heb het ergens anders wel anders gezien.
– ook hierbij duidelijke adviezen: wat kan kwaad, wat niet, wat zijn de opties tot onderhoud en herstel etc.

In het kort: ik zou bij een volgende keuring geen andere partij dan Premiumkeur inschakelen. Zeer professioneel en volgens mij precies wat bij een keuring nodig is. Prettig persoon ook nog.

Wij zijn 100% onafhankelijk omdat we financieel niet afhankelijk zijn van makelaars


Fred Tokkie is een betrokken vakman met hart voor zijn werk én met het hart op de tong. Hij heeft voor ons de bouwkundige keuring gedaan voor een huis waar op we ons oog hebben laten vallen. Tijdens de keuring deelt Fred al zijn gedachten en kundigheid met mij en de verkoopmakelaar. Het fijne daarvan is dat jezelf meer inzicht krijgt in de bouwkundige staat van het pand. Hij noemt goede aspecten en dat wat er aan mankeert. In ons geval kwam er noodzakelijk funderingsherstel aan het licht. Met als financieel resultaat dat de aankoopprijs van de woning met € 75.000,- zakte.

Een fikse korting op de aankoop van uw nieuwe huis


Wat een geweldig positieve ervaring. Premiumkeur heeft heel veel ervaring in bouwkundige zaken en funderingen. Fred denkt daarnaast ook mee in de aankoop (wat resulteerde een een fors lagere koopprijs) en hoe de verbouwing daarna goed aangepakt kan worden. En alles op een fijne, no nonsense manier. Heel erg bedankt Fred!

De inspecteurs van Premiumkeur zijn betrokken en betrouwbaar


Onze VVE in de binnenstad van Amsterdam heeft bijna twee jaar geleden Premiumkeur ingehuurd voor een bouwkundige inspectie n.a.v scheuren. Al bij aankomst kon hij aan de buitenkant zien hoe ons pand naar twee kanten toe zakt, wat wij zelf nog helemaal niet doorhadden. Met dat waarnemingsvermogen en die deskundigheid nam hij ons mee door het pand en kon ons al veel vertellen en laten zien, ondersteund door professionele metingen. Alles stond ook helder in het rapport dat we daarna kregen. We wisten toen weer hoe we er voor stonden met fundering, dak, balkons, en het pand in het algemeen. Voor de fundering laten we nu elk jaar meten hoe snel de verzakking gaat, en ook daarin was Fred behulpzaam bij het interpreteren van de meetgegevens.
Fred is niet verbonden aan aannemers of funderingsherstellers en dat maakt hem echt onafhankelijk. Hij is er ook niet op uit om uit elke opdracht zo veel mogelijk geld te halen, en hij is helder in zijn prijzen. Dit werk is zijn passie en dat straalt hij in alles uit. Aardige man ook nog.
Door zijn betrouwbaarheid, kundigheid, onafhankelijkheid en enthousiasme zou ik hem zeker willen aanbevelen aan alle eigenaren die willen weten wat er op de korte en langere termijn nodig is aan onderhoud voor hun pand en op welke kosten ze ongeveer moeten rekenen.

Scheuren onderzoek Amsterdam
scheuren onderzoek
fundering vernieuwen
Funderingsgebrek

De inspecteurs van Premiumkeur zijn betrouwbaar en deskundig


Onze VVE in de binnenstad van Amsterdam heeft bijna twee jaar geleden Premiumkeur ingehuurd voor een bouwkundige inspectie n.a.v scheuren. Al bij aankomst kon hij aan de buitenkant zien hoe ons pand naar twee kanten toe zakt, wat wij zelf nog helemaal niet doorhadden. Met dat waarnemingsvermogen en die deskundigheid nam hij ons mee door het pand en kon ons al veel vertellen en laten zien, ondersteund door professionele metingen. Alles stond ook helder in het rapport dat we daarna kregen. We wisten toen weer hoe we er voor stonden met fundering, dak, balkons, en het pand in het algemeen. Voor de fundering laten we nu elk jaar meten hoe snel de verzakking gaat, en ook daarin was Fred behulpzaam bij het interpreteren van de meetgegevens.
Fred is niet verbonden aan aannemers of funderingsherstellers en dat maakt hem echt onafhankelijk. Hij is er ook niet op uit om uit elke opdracht zo veel mogelijk geld te halen, en hij is helder in zijn prijzen. Dit werk is zijn passie en dat straalt hij in alles uit. Aardige man ook nog.
Door zijn betrouwbaarheid, kundigheid, onafhankelijkheid en enthousiasme zou ik hem zeker willen aanbevelen aan alle eigenaren die willen weten wat er op de korte en langere termijn nodig is aan onderhoud voor hun pand en op welke kosten ze ongeveer moeten rekenen.

Blijf uit de buurt van bedrijven die de makelaar u aanprijst


Vrijstaand jaren ’30 huis in Noord, scheuren in beide zijgevels, verkopend makelaar die schermt met een keuringsrapport van de firma Perfectkeur bv waarin veel mankementen staan maar niks staat over een potentieel funderingsgebrek… dat betekent maar 1 ding: Fred Tokkie bellen.

Fred had het huis al eens eerder bekeken voor een potentiële klant die op het laatste moment afhaakte. Hij wist me tijdens ons eerste telefoongesprek reeds te melden dat er informatie achter wordt gehouden door de verkopende partij. Er is namelijk een peilbuis aanwezig naast de gevel, wat erop duidt dat er waarschijnlijk al twijfels waren over de grond en fundering.

Deze twijfels worden weggenomen na een lintvoegmeting: het woonhuis is zowel naar voren als naar rechts goed verzakt. Funderingsherstel wordt door Fred op 125k geschat, dit hebben we meegenomen in ons bod (wat natuurlijk niet geaccepteerd werd).

Ik kan iedereen aanraden om contact op te nemen met Fred als je twijfelt over de staat van een nog aan te kopen object. Zijn rapport is duidelijk en binnen enkele dagen klaar en geeft je meer zekerheid of en hoeveel je kunt bieden.