020-7736842 premiumkeur@gmail.com

Wat zijn de kosten van een funderingsonderzoek


Wat zijn de kosten van funderingsonderzoek. Wat kost het om de fundering van het huis waar u woont of wat u wilt gaan kopen te laten onderzoeken. Er zijn 2 soorten funderingsonderzoek. Een 1e fase funderingsonderzoek en dit 1e fase funderingsonderzoek kost € 699 inclusief btw. En dit funderingsonderzoek wordt vaak gebruikt bij de aankoop van een nieuwe woning, of als mensen zich zorgen maken over bouwkundige staat van de fundering. Bij een 1e fase funderingsonderzoek wordt door middel van een lintvoegmeting en een vloerwaterpassing de scheefstand van een huis bepaalt. Door deze metingen zal duidelijk worden of het huis verzakt is en in welke mate. Als u geen expert bent zult u dat niet altijd met het blote oog kunnen zien dat een huis verzakt is. Met speciale apparatuur wordt de scheefstand van de woning bepaalt. We zijn het enige bedrijf in heel Nederland dat tijdens de bouwkundige keuring ook een aanvullend onderzoek voor u kunnen uitvoeren. De makelaar zal u drie bedrijven proberen aan te praten die de bouwkundige keuring voor u kunnen uitvoeren, maar besef goed dat geen van deze drie bedrijven een funderingsonderzoek voor u uitvoert tijdens de bouwkundige keuring. Dit is natuurlijk ideaal voor de makelaar als hij een huis met de gebrekkige fundering wil verkopen en dit onder de pet we houden. Nu snapt u waarom de makelaar u deze bedrijven aanbeveelt. De kans is groot dat als eenmaal in het huis woont er achter komt dat de fundering niet in orde is. Mijn naam is Fred Tokkie en ik ben van het bedrijf Premiumkeur. Wij werken nooit voor makelaars zodat er ook geen enkele kans is op belangenverstrengeling. U wordt volledig eerlijk geïnformeerd over de bouwkundige staat van de woning die u wenst aan te kopen en de fundering. Wij leggen de financiële risico’s voor u bloot zodat u precies weet wat er gaat kopen. Lees de recensies zodat u weet wie u inhuurt. Het biedt u natuurlijk ook de mogelijkheid om van het huis af te zien. Neem contact op met ons voor een 100% onafhankelijk funderingsonderzoek. Een 1e fase funderingsonderzoek is een bescheiden investering om grote financiële risico’s af te wenden. Wat kost een nieuwe fundering? Klik op de link

Wat kost een 2e fase funderingsonderzoek?


Een 2e fase funderingsonderzoek kost ongeveer € 3000. Dit 2e fase funderingsonderzoek is nodig als de fundering opgegraven moet worden, zodat de fundering geïnspecteerd kan worden. Dit is een vrij heftig funderingsonderzoek want er wordt een groot gat in huis gemaakt, want de fundering moet opgegraven worden. Als het een vrijstaand huis is dan kan het soms ook buiten om. En dit is dus een stuk voordeliger, omdat het minder ingrijpend is. Huizen kunnen op houten of betonnen palen staan, maar ook een fundering op staal hebben. Dit is een verwarrende term want het huis staat helemaal niet op staal. Dit betekent dat het huis direct op de bodem gefundeerd is. Dit soort huizen kunnen verzakt zijn door bijvoorbeeld bodemdaling. En de bodemdaling verschilt per plaats. En de verschillen kunnen groot zijn. Dus elk huis is anders, en de fundering van elk huis moet dus specifiek beoordeeld worden. Als een huis ruim 100 jaar oud is en een fundering van staal heeft en zich op locatie bevindt waar gemiddeld 2 mm bodemdaling is dan kan het huis dus ruim 200 mm verzakt zijn. En dat is 20 cm. Tegen bodemdaling kun je niets beginnen, het enige wat u kunt doen is het huis voorzien van bijvoorbeeld nieuwe heipalen en een tafelconstructie. Je hebt echt veel ervaring en kennis nodig om de fundering van een huis te kunnen beoordelen. En als u een huis wilt kopen in een funderingsrisicogebied zoals Amsterdam, Zaandam en de Zaanstreek, Rotterdam, Dordrecht, Schiedam en Delft blijf dan vooral uit de buurt van de bedrijven die de makelaar u probeert aan te raden, want de woningkeurbedrijven geven u geen duidelijkheid en ook geen zekerheid simpelweg omdat dit geen onderdeel is van de bouwkundige keuring. Een gemiddelde bouwkundige keuring is veel minder diepgravend dan u vermoedt. Lees alstublieft de algemene voorwaarden van mijn concurrenten want hierin staat duidelijk vermeldt dat ze geen onderzoek doen naar de fundering en ook geen specialistisch gereedschap gebruiken om de fundering tijdens de aankoopkeuring te onderzoeken. De naam Premiumkeur staat voor een Premium inspectie van uw nieuwe huis. We gaan verder waar onze concurrenten ophouden, we halen voor u de onderste steen boven.

We rekenen een meerprijs als we een aanvullend funderingsonderzoek moeten uitvoeren tijdens de bouwkundige keuring. Het funderingsonderzoek dat we voor u uitvoeren heet een 1e fase funderingsonderzoek.

kosten funderingsherstel
kosten funderingsherstel Amsterdam
funderingsherstel Amsterdam
Kelderbouw Amsterdam

Wij hebben Fred Tokkie twee keer ingeschakeld voor een bouwtechnische inspectie.

De eerste keer was het voor een woning in Wormerveer. De woning had last van betonrot. Door het technische rapport van Fred wisten wij precies wat er gerepareerd moest worden. Daar wij financieel niet uit kwamen met de huidige eigenaar en de investering te hoog vonden, hebben wij het koopcontract ontbonden.

De samenwerking met Fred was zeer prettig verlopen en daarom besloten wij hem weer in te schakelen voor onze tweede woning in Zaandam. De woning werd door Fred als zeer goed beoordeeld. De woning hebben wij intussen gekocht. Door het technische rapport weten wij precies wat wij moeten herstellen in de komende jaren. We zijn heel erg blij met ons nieuw huisje.

Ik zocht een betrouwbare keurder voor een woning in Wormerveer. Aangezien ik niet uit de regio kom, maar wist van de funderingsproblemen in de regio, geen makkelijke stap. Via Google bij Premiumkeur en Fred uitgekomen. Na telefonisch contact overtuigd van zijn passie voor het vak en oprechte intentie qua keuren, besloten te wachten met de keuring tot Fred deze kon uitvoeren. Kort gezegd: geen seconde spijt van gehad! Onkundig qua funderingsellende en verliefd op het huis, was ik als koper blind voor de échte gebreken. Tijdens een uitgebreide en grondige keuring, inclusief laser meting, heeft Fred mij behoed voor een financiële misser. De funderingsmeting legde een flinke verzakking bloot. Binnen en op het dak bleek Fred’s uitgebreide bouwkundige ervaring: van een lekkende schoorsteen en onkundig gerepareerde goten tot een onkundig gebouwde badkamer waardoor de verdiepingsvloer doorzakte: hij maakte puntsgewijs duidelijk waarom ik dit huis beter niet kon kopen. Teleurgesteld? Wel even, want toch verliefd op het huis. Maar direct vooral opgelucht dat ik een kundig en betrouwbaar advies had gekregen. Ik vind Fred absoluut een aanrader. Hij is direct en eerlijk en ik zou geen andere keurder willen inschakelen.

Toen we ons droomhuis in Zaandijk gevonden hadden, hebben we Fred ingeschakeld voor een bouwtechnische inspectie. Als je een huis koopt in de gemeente Zaanstad – waar vooral in de oudere wijken veel funderingsproblemen zijn – dan weet je dat het extra belangrijk is om daar een professional bij te betrekken. Premium Keur heeft hier als lokale funderingsspecialist veel ervaring mee. Gelukkig bleek de fundering in ons geval prima in orde.
Fred werkt snel en grondig en licht tijdens de inspectie in heldere taal alvast wat van zijn bevindingen toe. Hij bekijkt het hele huis, van de schoorsteen tot de kruipruimte. Fred zag dingen die we zelf bij de bezichtiging niet hadden opgemerkt, zoals asbest op het dak van de schuur. Hij wist ons gelukkig ook meteen gerust te stellen dat dit om zo’n geringe hoeveelheid ging dat we dat zelf zonder problemen kunnen verwijderen.
In het gedetailleerde inspectierapport staat ook een kostenraming van de directe kosten en de geschatte kosten op een termijn van 1-5 jaar en 5-10 jaar.
We zijn heel tevreden met het geleverde werk en kunnen Fred van harte aanbevelen

Een aantal weken geleden hebben mijn vriend en ik contact opgenomen met Fred. Door de oververhitte huizenmarkt werd ons geadviseerd om te bieden zonder bouwkundige keuring. Dit op dringend verzoek van de verkopende partij. Omdat onze bouwkundige kennis minimaal is -zoals bij veel kopers-, hadden we nadat ons bod werd geaccepteerd er toch geen goed over; wat als er iets met de fundering aan de hand zou zijn, of andere gebreken waarvan we geen idee hadden. Nog voor het tekenen van het koopcontract hebben we daarom contact opgenomen met Fred. Fred is deskundig en niet onbelangrijk onafhankelijk! Hij is met ons meegegaan om de woning te bekijken en heeft ons op het hart gedrukt de woning niet te kopen. Door het geven van deskundig advies, gaf hij aan grote problemen te verwachten met de fundering van de woning. Iets wat kan oplopen richting de tienduizenden euro’s. Ondanks dat bij ons de teleurstelling groot was, zijn we Fred enorm dankbaar! Hij heeft ons echt behoed voor het maken van een grote fout. Bij de aankoop van een volgend huis, zullen we hem zeker opnieuw inschakelen!

Scheuren onderzoek Amsterdam
scheuren onderzoek
fundering vernieuwen
Funderingsgebrek